Gereçler:
3 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 SU BARDAĞI TAHİN
1 ADET LİMON SUYU
4-5 DİŞ SARIMSAK,TUZ. ÜZERİ İÇİN:
BİRKAÇ KAŞIK ZEYTİNYAĞI
KIRMIZI TOZ BİBER
DOMATES, MAYDONOZ
İYİCE HAŞLANMIŞOLAN NOHUTLARIN KEVGİRDE SAVRULARAK KABUKLARI AYIKLANIR, ROBOTTA VEYA ELLE İYİCE PÜRE HALİNE GELENE KADAR EZİLİR, TAHİN, LİMON SUYU VE SARIMSAKLAR EZİLEREK PÜREYE İLAVE EDİLEREK KARIŞTIRILIR, DÜZ VEYA KAYIK BİR SERBİS TABAĞINA ALINARAK ÜZERİ DÜZELTİLİR, KIRMIZI BİBERLİ YAĞ KIZARTILARAK ÜZERİNDE GEZDİRİLİR DOMATES VE MAYDANOZLA SÜSLENEREK SERVİS YAPILIR.
Yorum Gönder