MALZEMELER
1 kg. kuzu kuşbaşı et
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
6 adet patlıcan
6 adet patlıcan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 su bardağı süt
5-6 dal maydonoz
tuz ,karabiber,kimyonHAZIRLANMASI
Minik küpler halinde doğrandığınız soğanı ve eti tereyağ ile kavrun.Minik minik doğradığınız domatesi de koyup kavurun.3 bardak su ilave edip etleri yumuşayıncaya kadar pişirin.Tuzu,kimyonu ve karabiberi ilave edin. Pişirdiğiniz etin hafif sulu kalması gerekmektedir.Patlıcanları içleri iyi pişecek şekilde közleyin.Közlediğiniz patlıcanları kabuklarını soyup iyice ezin.Sıvıyağ ve unla birlikte hafif kavrun içine rendelenmiş kaşarı,sütü,tuzu ilave edip karıştırarak püre haline gelcek şekilde pişirin. Servis tabağına önce patlıcan püresini üzerine de hazırladığını eti koyun. Kebabınızın üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Yorum Gönder