MALZEMELER
2.5 çay fincanı un
2 su bardagı süt
2 yadet umurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba boşaltın.Yumurtaları karıştırın.Yağı,tuzu ve şekeri ekleyin.Sütle yavas yavas sulandırın.Hamurun tüm malzemelerini mikser ile karıştırın. Krepleri yapmaya başlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.Teflon tavanıza çok hafif terayağı sürüp kızdırın.Bir kepçe hamuru tavaya bosaltin ve tavayı hareket ettirerek tabana yayılmasını sağlayın. Bir tarafın pistigini nasil anlarsiniz??karışımınız katılaşmıştır ve ucunu spatula ile kaldirabiliyorsunuzdur.Pismeyen tarafi spatula ile cevirin ve pişirin.
Kreplerin içine recel,bal ve çokokrem surerek yada icerisine domates,peynir,kıyma koyarak servis edebilirsiniz.
Yorum Gönder