MALZEME
5 Dal konserve kuşkonmaz
1 ad büyük domates
1 tatlı kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 kepçe et suyu
1 kepçe su
Tuz
YAPILIŞI
Bir yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur. Domates ve salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Kuşkonmazlar ufak ufak kesilir. Et suyu, su ve tuz ile birlikte tencereye ilave edilerek kaynayana kadar pişirilir. Ben blenderdan geçirdim ama arzuya göre geçirmeden de servis edilebilir.Bütün aromalı yeşil otlar bu çorbaya inanılmaz yakışıyor. Nane, dereotu, maydanoz hangisini arzu ederseniz süsüleyerek sıcak servis yapılır.
5 Dal konserve kuşkonmaz
1 ad büyük domates
1 tatlı kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 kepçe et suyu
1 kepçe su
Tuz
YAPILIŞI
Bir yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur. Domates ve salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Kuşkonmazlar ufak ufak kesilir. Et suyu, su ve tuz ile birlikte tencereye ilave edilerek kaynayana kadar pişirilir. Ben blenderdan geçirdim ama arzuya göre geçirmeden de servis edilebilir.Bütün aromalı yeşil otlar bu çorbaya inanılmaz yakışıyor. Nane, dereotu, maydanoz hangisini arzu ederseniz süsüleyerek sıcak servis yapılır.
Yorum Gönder