Malzemeler
- 125 gr.tereyağ (oda sıcaklığında)
- yarım kahve fincanı süt
- 3 su bardağı un (ben 2,5 su bardağı kullandım)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- yarım çay kaşığı tuz
İçi İçin
- beyaz peynir (Hande sosisli yapmış evde sosis kalmamış ben peynirli denedim)
- üzerine yumurta sarısı ve susam
Yağ, süt, un,mahlep,kabartma tozu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ettim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynir koyup yuvarladım yağlanmış tepsiye dizdim üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptim önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirdim. Afiyet Olsun.
Yorum Gönder