Malzemeler :
- 1 paket brüksel lahanası
- 400 gr mantar
- 3 adet orta boy patates
- 6-7 adet arpacık soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- Kaynar su
- Tuz
Yapılışı :
- Mantarları iyice yıkadıktan sonra, pişerken kararmalarını önlemek amacıyla 2 adet limon suyunu derince bir kaba döktükten sonra mantarları koyup üzerini aşacak kadar su ilave ederek mantarların su yüzüne çıkmamaları için üzerine tabak koyarak 30dk bekletin.
- Bürüksel lahanasının sap kısmısı bıçakla keserek yıkayın. Patatesleri küp küp doğrayın.
- Mantarların suyunu süzüp sudan geçirin. Bıçakla 2-3 parçaya kesin. Mantarları tencereye koyup arada karıştırarak tencerenin kapağını kapatmadan ( kapağını kapatırsanız taşabilir) bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Patatesleri ekleyip 2-3 dk kavurun. Lahanaları ilave edip kavurmaya devam edin. Sebzelerin üzerini aşacak kadar kaynar su ekleyip tuzunu atın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yorum Gönder