MALZEMELER
3 adet yumurta1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı meyve şekerlemesi(marketlerde karışık olarak satılmakta)
1 su bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
HAZIRLANMASI
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Sonra süt ve sıvıyağı ilave edin ve karıştırın. Meyve şekerlemesini ekleyin. Pirinç ununu, 1 bardak unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Kıvamını kontrol ederek kalan yarım bardak unu gerekirse ilave edin.Yağlanıp unlanmış baton kek kalıbına karışımı koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Yorum Gönder