MALZEMELER:
Sable Hamuru:
- 500 gram un,
- 300 gram margarin,
- 150 gram pudra şekeri,
- 1 yumurta akı,
- 50 gram toz badem,
- ½ limon kabuğu rendesi,
- ½ çay kaşığı vanilya.
Muz karışımı: - 2 adet doğranmış muz,
- 1 çay bardağı (60gram) yulaf ezmesi,
- 1 kahve fincanı (30 gram) kahverengi toz şeker,
- 1 çay kaşığı tarçın.
YAPILIŞI:
- Sable hamurunu yapmakiçin tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Muzlu karışımı hazırlamak için tüm malzemeyi bir kaba koyup mikserle 5 dakika çırpın.
Fırını 170 derecede ısıtın. - Sable hamurunu 0,5 cm kalınlığında açıp hazırladığınız muz karışımını hamurun üzerine eşit olarak yayın. Rulo yaparak sarın.
- Düz bir tepsiye koyun ve dondurun.
- Donmuş olan silindir şeklindeki hamuru 0,5 cm kalınlığında dilimlere ayırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Yorum Gönder