|
Malzemeler : |
Üzeri için:
|
Hazırlanışı : |
1 su bardağı haşlanmış nohutu parçalayıcıdan geçirin. Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 su bardağı kapekliun,1 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı lifli un ilave edin.Unları karıştırın.Üzerine toz hale gelen nohutu ilave edin ve karıştırın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın. Unların ortasını açın ve yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine ılık su ve 3 çorba kaşığı ilave edin ve ilk önce mayayı eritin. Mayayı erittikten sonra unu da karıştırarak hamuru özleşene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bir beze ayırın.Bezeyi uzun şeritler aypın ve sarıp şekil verin. Diğer kalan hamuru yoğurunve yuvarlayın. Fırın tepsisine sıvıyağ sürün.Fırın tepsisine ekmek hamurunu alın. Hamuru ıslatın üzerine yulaf ezmesiiketen tohumu ve kepek serpin. Mayalanmsı için 1 saat kadar bekletin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. |
Yorum Gönder