MALZEMELER
1 bardak süt
4-5 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet kırmızı biber
bir çorba kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber
HAZIRLANMASI
Önce balığı marine etmek için sarımsakları incecik rendeleyip, geniş bir kapta süt ile karıştırıyoruz ve somonları bu karışıma yatırıyoruz. 6-7 saat ara sıra ters yüz ederek buzdolabında bekletiyoruz.Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz önce marine edilmiş somonlarımızı diziyoruz sonra üzerine küp küp kesilmiş patatesi, havucu, soğanı ve biberi dağıtıyoruz üzerine isteğe bağlı oranda peynir serpiyoruz.Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.Tepsinin üzerinde ki folyoyu kaldırıp bir 10 dakika da üzeri kızaracak şekilde pişmeye bırakıyoruz.Pişen balığımızı fırından alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.Yanında salata ve beyaz şarapla servis etmenizi öneriyorum.
Yorum Gönder