SÜLBİYE KEBABI

4 Ekim 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :
  • 350 gr dana kuşbaşı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 50 gr margarin
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 8-10 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • Kaynar su

Yapılışı :

  1. Bir tencerede yağı eritin. Kuşbaşı etleri suyunu çekinceye kadar yağda kavurun. 1 su bardağı kaynar su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Arpacık soğanlar ve sarımsakları doğramadan ete ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve haşlanmış nohutu ekleyip karıştırın. Tuzu ve baharatları, malzemelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin ve kısık ateşte 30 dk pişirin.
  3. Piştikten sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger