Tarçınlı Kek Tarifi

1 Ekim 2009 Perşembe0 yorum

tarçınlı kek

MALZEMELER

7 yumurta,
6 fincan şeker,
7 fincan un,
2-3 fincan sıvıyağ,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı toz tarçın,
1 çay bardağı dövülmüş ceviz. yumurta,
HAZIRLANMASI
Şekeri, yağı, tarçını ve cevizi iyice karıştırın. Üzerine unu ekleyip ve bir iki defa karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın.Kek kalıbınızı sıvıyağ ile yağlayın ve karışımınızı dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.kekiniz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger