MALZEMELER
2 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 çay bardağı su,
- 1 paket kabartma tozu,
- 4-5 damla limon suyu,
- 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş zeytin,
- ½ çay kaşığı tuz,
- 2,5 su bardağı un.
Üzerini süslemek için:
- 1 adet yumurta sarısı,
- Haşhaş.
YAPILIŞI:
- Sıvıyağ, su ve tuzu karıştırma kabına alın. Kabartma tozunu da ekleyin.
- Kabartma tozunun üzerine limon suyunu damlattıktan sonra karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra limon büyüklüğünde parçalar koparın ve yarım santim kalınlığında açın.
- Yuvarlak kurabiye kalıpları ile kesip içine harcınızı koyup kapatın.
- Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Yorum Gönder