Malzemeler
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı yoğurt
1 Paket margarin (oda sıcaklığında)
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Paket Vanilya
1 Su bardağı ceviz içi
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Ceviz Sarma Kurabiye Yapılışı :
kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamuru yarım saat oda sıcaklığında bekletin.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle mümkün olduğu kadar açın.
Cevizi 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tavada pişirin.
Üzerine tarçın ve az miktarda şeker ilave edip soğumaya bırakın.
Açtığınız hamurun içine cevizli harçtan 1 tatlı kaşığı koyun.
Rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 185 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
Yorum Gönder