Ispanak Çorbası

18 Kasım 2009 Çarşamba0 yorum

Malzemeler :

1 kilo ıspanak

2 orta boy soğan

2 yemek kaşığı un (silme)

1 yumurta sarısı

Yarım su bardağı yoğurt

1 tane et suyu ve tavuk bulyon

2 litre su

Sıvı yağ

Tuz, karabiber


Ispanak Çorbası Yapılışı :


Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra küçük doğrayın. Sonra bir tencere içinde sıvı yağda soğanı kavuralım. Üzerine ıspanakları atalım, Hafif kavuralım. Sote ettikten sonra etsulu suyu dökelim, kaynasın. Tuzunu, karabiberini atalım.


Daha sonra un, yumurta ve yoğurt ile bir kapta karıştırarak terbiyesini hazırlayalım. Sıcak çorbadan azar azar alıp bu karışımın içinde dökerek karıştıralım. Eşit derece de olmasını sağlayalım. Ve ıspanak çorbası pişmeye yakınken ateşteki çorbaya dökerek karıştıralım. Bir iki taşım kaynadıktan sonra, ateşin altını kapatalım.


Not : İsterseniz blender den geçirerek akıcı bir kıvam sağlayabilirsiniz.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger