|
Malzemeler : |
Islatmak için:
Arası için:
Üzeri için:
|
Hazırlanışı : |
Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı esmer ve beyaz toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın. Armutları küp olarak kesin.Tavaya armutları alın.Üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve armutları pişirin.Keki ıslatmak için bir kaba 1.5 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine sıvıyağ,2 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı kakaoyu ilave edin ve karıştırın.Pişen keki soğutun.Soğuyan keki ortadan kesin ve ortasına armutlu harcı ilave edin.Armutların üzerine sos kısmının yarısını dökün.Üzerine kekin kapak kısmını kapatın.Kekin üzerine kalan sosu dökün.Keki daha sonra servis tabağına kalıbından ters çevirin.Bitter çikolatayı benbari usülde ertin.Kekin üzerine eritilmiş olan çikolatayı dökün.Üzerine Oktay Ustadan Çikolatalı Armutu Islak Kek Tarifi |
|
Yorum Gönder