Malzemeler
1 kavanoz karışık garnitür konservesi ( yada taze haşlanmış sebzeler)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Terbiyesi için,
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet tavuk suyu tablet
Terbiyeli Sebze Çorbası Yapılışı :
Unu ekleyip orta dereceli ateşte hafifçe kavurun.
Süt ve suyunu ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın.
Çorbayı sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatın.
Garnitür konservesini bol suyla yıkayıp süzdürün.
Küçük bir tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
Üzerine garnitürü ekleyip bir iki dakika kavurun.
Garnitürü çorba tenceresine ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra çorbayı ocaktan indirin.
Kaselere bölüp servis yapın
Yorum Gönder