ETLİ KARALAHANA DOLMASI
Malzemeler
2 demet karalahana
Yarım minik doğranmış kuşbaşı et
1 baş soğan
yarım su bardağı bulgur
yeteri kadar mısır yarması
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Yapılışı:
Lahana yaprakları kaynamakta olan suya atılır. 5 dakika kadar haşlanır ve bir kepçe yardımıyla sudan çıkarılır. Diğer tarafta bütün malzeme karıştırılır. 1-2 dakika yoğurulur ve haşlanmış, sap kısımları kesilmiş herbir lahana yaprağının ortasına 1 kaşık kadar bu harçtan konur. Yaprağın uzun tarafları harcı örtecek şekilde katlanır ve yaprağın ucuna doğru sarılarak dolma şekli verilir ve tencereye yanyana gelecek, aralık kalmayacak şekilde dizilir. Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 su bardağı su ilave edilir. Yarım saat kadar pişirilir
Yorum Gönder