HAŞHAŞLI KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
200 gr oda sıcaklığında margarin
yarım çay bardağı sirke
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı haşhaş
1 paket kabartma tozu
alırı kadar un
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta akı
haşhaş
YAPILIŞLARI
Tüm malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir hamur 10 dk dinlendirilir hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır şerit halinde uzatılır ve iki ucu birleştirilerek bükülür.(haşhaşlı olanda bir çay bardağı haşhaş hamura katılır)Önce yumurta akına sonra susama batırılır (haşhaşlı olanda haşhaşa batırılır )200 derece fırında kızarana dek pişirilir.
Yorum Gönder