Yeşil mecimeği hem bulgur pilavında, hem çorbada, hemde börekte kullanıyorum çok da lezzetli oluyor denemek isteyenlere işte tarifimiz;
Malzemeler
6 adet yufka
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
tuz,kırmızıbiber,karabiber
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
çörekotu
Soğanı yemekli doğrayıp 2 kaşık yağda kavurdum pembeleşince haşlanmış mercimeği ekleyip iki dakika daha kavurdum tuz ve baharatları ekleyip ocaktan aldım.Soğumaya bıraktım.
Süt,yağ va 1 yumurta sarısını karıştırdım,yufkalardan birini masaya serip sütlü harcı fırça ile sürdüm üzerine ikinci yufkayı serdim ve 3 parmakaralıklarla uzun şeritler kestim her şeridin başına mercimekli, harçtan bir kaşık koyup muska şeklinde sardım ve yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim bütün yufkalara aynı işlemi yapıp böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim.Afiyet Olsun
Yorum Gönder