Gerekli malzeme:
8 kişi için 2 kilo!uk bir tavuk, 200 grim salam, 200 gram sosis, 60 gram rendelenmiş kaşer, maydanoz, 2 küp et suyu, küçük hindistan cevizi, bir bütün yumurta ve bir yumurtanın sarısı, 4 tepeleme dolu çorba kaşığı galeta unu ya da iyice kurutulmuş ekmek kırıntısı, 2 diş karanfil, dörtte bir küçük kereviz, bir havuç, bir soğan. 50 gram yağ, tuz.
Hazırlanması:
4 litre suyun içine et suyunu, bütün sebzeleri koyarak kaynatın. Kaynama, orta sıcaklıkta ateşte 40 dakika kadar sürsün. Bu arada tavuğun kalbini, karaciğerini, sosisleri ve salamı ince ince kıyın. Maydanozu da ince ince kıyın. Bunların hepsini büyükçe bir kabın içine koyun, iyice karıştırın. Bir çay fincanı kaynar su içinde pıhtılaştırılmış galeta ununu ya da ekmek kırıntısını üzerlerine dökün. Sonra da tuz, karabiber, rendelenmiş kaşer ile rendelenmiş küçük ‘hindistan cevizini, bütün bir yumurta ile bir yumurtanın sarısını ekleyin. ‘Hepsini iyice karıştırın.
Tavuğun içini bu dolma içi ile iyice doldurun, sonra mutfak ipi ile tavuğun karnını sıkıca dikin. Böylece içi dolmuş tavuğu 40 dakika süre ile kaynamış sebzeli suyun içine yerleştirerek, yağı ekleyin ,ateşe oturtun. Orta ateşte tavuğu 2 saat pişirin. Tavuk iyice pişince sıcak ya da soğuk olarak yiyebilirsiniz.
Yorum Gönder