Gerekli malzeme:
5 kişi için bir palaz hindi (2 kg. Iık), 140 gr. yağ (7
çorba kaşığı), 150 gr. soğan (3 orta boy), 80 gr. havuç, 4 diş sarmısak, 1 bardak su, tuz, biber.
Hazırlanması:
Hindiyi iyice temizleyin, içini tavuk gibi bolca tuzlayarak yeniden yıkayın. Bir çukur tencereye yağı, temizlenmiş, dörde bölünmüş soğanları, 4 diş sarmısağı ve temizlenerek küçük parçalara bölünmüş soğanları, 4 diş sarmısağı ve temizlenerek küçük parçalara bölünmüş havucu koyun. Tencereyi çok küçük bir ateşin üzerine oturtun. Yağ erimeğe başlayınca hindiyi tencerenin içine koyun, kapağını kapatın, yavaş yavaş kızartın. Küçük ateşte hindinin bir tarafı pembeleşince, öbür tarafını çevirin. Sonra yine çevire çevire iki tarafı da nar gibi kızarıncaya kadar kızartın. Ancak hiç yanmamasına çok dikkat edin.
Hindi güzelce kızarınca, tencereye azar azar bir bardak kadar sıcak su ekleyin. Küçük ateşte pişirmeğe devam edin. Hindi iyice pişince tencereden çıkarın. Göğüs, kol, but olarak bölümlere ayırın, önceden ısıtılmış sıcak bir servis tabağının üzerine yerleştirin. İsterseniz soğanla, isterseniz soğanı çıkararak, tenceredeki sebzelerle suyu eze eze bir süzgeçten geçirin. Böylece oluşan püreyi ya ayrı bir kapta ya da hindinin üzerine dökerek sofraya götürün.
Yorum Gönder