BÖĞÜRTLENLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN

11 Ocak 2010 Pazartesi0 yorum



BÖĞÜRTLENLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN

MALZEMELER:
3 yumurta,
2,5 su bardağı un,
1 paket kakaolu puding,
1 paket kabartma tozu,
Yarım çubuk vanilya,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı süt,
1 kahve fincanı damla çikolata,
1 kase dondurulmuş böğürtlen,
1 çay kaşığı tarçın.

YAPILIŞI:
Çubuk vanilyayı kopmayacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İçindeki çekirdekleri bıçağın ucuyla sıyırarak alın.
Un, kakaolu puding, kabartma tozu, çay kaşığının ucu kadar vanilya çekirdekleri ve tarçını çukur bir kaba alıp harmanlayın.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Süt ve yağı ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
Bu karışımı unlu karışıma yavaş yavaş ilave ederek tahta kaşıkla pürüzsüz ve tek bir renk oluncaya kadar karıştırın. Oldukça yapışkan bir hamur oluyor.
Damla çikolataları da ekleyip karıştırın. İkişer çorba kaşığı kadar muffin kalıplarına paylaştırın. Her birinin ortasına dondurulmuş böğürtlen yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger