15-20 adet
3 adet orta boy patates
1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay bardağı beyaz peynir
6-7 dal ince kıyılmış dereotu
Pulbiber, tuz, kiraz domates
Bulamak için:
1 adet yumurta
1 paket çıtır pane harcı
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ
Patatesleri haşladıktan snora kabuklarını soyun ve rendeleyin. İçine fındık, tuz, pulbiber, beyaz peynir ve kaşar peynirini ilave edin. En son dereotu kattıktan sonra yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp toplar yapın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra pane harcına bulayın. Kızgın yağda kızartıp, kiraz domates ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun
Yorum Gönder