Malzemeler:
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 yumurtanın yarısı
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Ttuz ve kararbiber
Kızartmak için:
1 bütün yumurta ve yarısını içine koyduğumuz yumurtanın kalan yarısı
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 yumurtanın yarısı
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Ttuz ve kararbiber
Kızartmak için:
1 bütün yumurta ve yarısını içine koyduğumuz yumurtanın kalan yarısı
Bir miktar un
Yapılışı: Kıymanın yarısını yemeklik doğranmış soğanlarla beraber kavurun. Soğumaya bırakın. Derin bir kaba kalan kıymayı, kıyılmış maydanozları, haşlanmış pirinçleri, yumurtanın yarısını, tuz ve kararbiber ekleyip soğumuş olan karışım ile beraber yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan büyük köfteler hazırlayın. Kızartmak için kullanacağımız yurmutaları çırparak hazırlayın. Köfteleri önce una sonra da yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Piştikten sonra koyacağınız tabağın altına havlu kağıt sererek fazla yağını alın. Afiyet olsun.
Yorum Gönder