Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Un
4-5 adet orta boy patates
Yapılışı:
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır.
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ bir kapta çırpılır. Kabartma tozu ve tuz da ilave edildikten sonra karışıma yavaş yavaş un eklenmeye başlanır. Karışım kek hamuru kıvamına gelinceye kadar un eklenir.
Kıvamına ulaşınca patatesler ve pul biber eklenerek tekrar karıştırılır. Bu aşamada arzu edilirse dere otu da eklenebilir.
Yağlanmış bir fırın kabına boşaltılarak ~175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorum Gönder