Sütlü balık tarifi

2 Ocak 2010 Cumartesi0 yorum

4 kişilik

1 kg. levrek

1 su bardağı su

1 fincan Orkide sıvı yağ

5-6 adet karides

1 adet defne yaprağı

2-3 arpacık soğanı

2 adet küçük domates

2 adet yeşil biber

125 gr. tereyağı

3 çorba kaşığı un

2 su bardağı süt

150 gr. kaşar peyniri rendesi

Sirke

Tuz, karabiber


Balıkların içini temizleyip yüzgeçlerini kesip çıkaralım ve yıkayalım. Balığın alabileceği büyüklükte bir tencerede sütü ve suyu koyup 1 adet defne yaprağı ile 2-3 arpacık soğanı koyup kaynatarak balıkları haşlayalım. Balıkları haşlama suyundan çıkartıp baş ve kılçığını çıkaralım. Ayrı bir tencerede unu zeytinyağında pembeleştirmeden kavuralım. Pembeleşmeye başlayınca sütü ilave edip tuz ve karabiber ekleyerek, muhallebi kıvamında sos elde edelim. Balığı fırına dayanıklı bir servis tabağının ortasına yerleştirelim. Arasına tuz ve parça parça tereyağını koyalım. Hazırladığımız sosla balığın üzerini kaplayalım. Tekrar üzerine 5-6 küçük parça tereyağı koyalım. Kaşar peyniri rendesini ile üzerini kaplayalım. Üzerini biber, domates ve karides ile süsleyip 200 dereceli fırında kaşar eriyene kadar pişirelim. Süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger