4 yumurta
1 çaybardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Yarım kilo yoğurt
1 su bardağı irmik
1 çaybardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2,5 su bardağı un
Rendelenmiş limon kabuğu
Şerbeti için:
5 bardak su
5 bardak şeker
Yarım limon suyu
Üzerine: Hindistan cevizi
Yapılışı
Şeker, su ve limon suyunu kıvamı gelinceye kadar kaynatın. Soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin.
Hamuru yağlanmış tepsiye dökün ve 180 derecede pişirin.
Piştikten sonra kareler halinde kesin ve şerbeti yavaş yavaş ilave edin. (Tatlı sıcak, şerbet soğuk)
Üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.
Yorum Gönder