Malzeme
4 kişilik
2 adet tavuk göğsü
5 adet yufka
1 su bardağı haşlanmış nohut
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber, tuz ve su
Tavuk göğüslerini tencereye koyup tuzlu suda haşlayalım. Bu arada da yufkaları teflon tavada ya da saç üzerinde kızartıp, incecik keselim. Kenarlı tepsiye ya da yayvan bir güvece yufkaları yayalım. Haşlanan tavuğu da tiftip haşlanmış nohutla beraber yufkaların üzerine yayalım. Tavuğu haşladığımız suya dövülmüş sarımsakları ekleyelim. Tavuk etlerinin üzerine suyu gezdirelim. Tereyağını eritip, kırmızıbiberi yağda yakalım ve yufkaların üzerine gezdirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
4 kişilik
2 adet tavuk göğsü
5 adet yufka
1 su bardağı haşlanmış nohut
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber, tuz ve su
Tavuk göğüslerini tencereye koyup tuzlu suda haşlayalım. Bu arada da yufkaları teflon tavada ya da saç üzerinde kızartıp, incecik keselim. Kenarlı tepsiye ya da yayvan bir güvece yufkaları yayalım. Haşlanan tavuğu da tiftip haşlanmış nohutla beraber yufkaların üzerine yayalım. Tavuğu haşladığımız suya dövülmüş sarımsakları ekleyelim. Tavuk etlerinin üzerine suyu gezdirelim. Tereyağını eritip, kırmızıbiberi yağda yakalım ve yufkaların üzerine gezdirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Yorum Gönder