Malzemeler:
1 paket brüksel lahanası (benimkinde 35 adet çıktı)
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
Limon
Tuz, 1 adet küp şeker
Zeytinyağı
Yapılışı: Brüksel lahanalarının sararmış yaprakları ve saplarını kesip yıkayın. Arapcık soğanları soyup yıkayın. Havuçları ince halkalar şeklinde doğrayın. Bir miktar zeytinyağında (isteğinize göre ayarlayın) soğanları kavurun. Sonra havuç ve brüksel lahanalarını ekleyip kapağını kapatın ve 10 dakika kadar kavurun. Salçayı da ekledikten sonra 2 dakika daha kavurun. Tuz ve küp şekeri ekleyip üzerilerini geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin. Ocağı söndürdükten sonra biraz limon suyu ekleyin. Afiyet olsun.
Yorum Gönder