Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızı biber
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı: Karnabaharları küçük olacak şekilde çiçeklerine ayırın ve iyice yıkayın. Üzerine kaynar su dökün (bu karnabaharın kokusunu alıyor). Soğanı, kırmızı biberi ve sarımsağı temizleyip küçük küçük doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyup doğradıklarınızı 4-5 dakika kavurun. Salçayı da ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Karnabaharları da ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Dilediğiniz miktarda tuzu ve kırmızı biberi ekleyip üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin (karnabaharların pişip pişmediğini kontrol edin, bazısı daha geç pişebilir). Afiyet olsun.
Yorum Gönder