Şıhıl Mahşi (Hatay)

7 Mart 2010 Pazar0 yorum

 Şıhıl Mahşi (Hatay)

Malzemeler :
12 adet dolmalık kabak
1 kg. kıyma
2 adet soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
50 gr. haşlanmış nohut
bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
kızartmak için;
sıvı yağ

Yapılışı :

Kabakların içi çıkartılıp, sıvı yağda kızartılır. Kıyma sıvı yağda kavrulur. Soğanlar yemeklik doğranıp, kıymaya ilave edilir. Soğanlar pembeleşince; salça, tuz ve baharatlar eklenir. Haşlanmış nohutlar da ilave edilip, ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. Harç soğuyunca maydanoz eklenip karıştırılır. Kabakların içine doldurulup, fırın tepsisine dizilir. Salça su ile karıştırılıp, tepsiye dökülür. 180 derece fırında 35 dakika pişirilir. İsteğe göre yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger