ARGANDE ÖZEL PROJESİ

17 Temmuz 2009 Cuma0 yorum


“GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi” kapsamında moda tasarımcılarının ve Mudo’nun desteğiyle yaratılan Argande markası ve koleksiyonu, geçtiğimiz günlerde düzenlenen çok özel bir toplantıyla tanıtıldı.Güneydoğu Anadolu’daki kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) ortaklığı ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (Sida) finansmanıyla Mayıs 2008’den beri uygulanan “GAP Bölgesinde Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler Projesi”, ürünlerini Argande markası altında topluyor.
Proje, kadınların iş gücü piyasasına katılımını, Güneydoğu Anadolu'nun markalaştırılmasını ve yeni satış ve pazarlama fırsatlarının yaratılmasını hedefliyor. Argande koleksiyonunu hazırlamak üzere Batman ve Mardin’de kurulan atölyelerde yaklaşık 100 kadına istihdam olanağı sağlandı.
Türkiye’nin en büyük ve yenilikçi hazır-giyim firmalarından biri olan MUDO’nun gönüllü desteği ve Hatice Gökçe’nin tasarım koordinatörlüğünde sektörün önde gelen moda tasarımcıları Ezra Çetin, Tuba Çetin, Rana Canok, Berna Canok Özay, Deniz Yeğin, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu ve Mehtap Elaidi’nin eşsiz tasarımlarıyla yaratılan koleksiyon, Proje yararlanıcısı kadınlar tarafından
Batman Valiliği’nin de desteğiyle Güneydoğu’da üretildi. Markanın yaratılma sürecinde ve koleksiyonun basılı ve görsel materyallerinin hazırlanmasında Demir Tasarım ve Yoyo Prodüksiyon sosyal sorumluluk bilinciyle projeye gönüllü olarak destek verdi. Koleksiyonun üretimi Mardin Ömerli ÇATOM ve Batman ÇATOM üretim atölyelerinde yapılmıştır ve üretim yapan kadınlara eğitim desteği İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından sağlanmıştır.
Projeye ayrıca Aras Kargo lojistik destek vermiştir. Argande markasının imaj çekimi Mardin’de Deyrul Zafaran Manastırı ile Kasımiye Medresesi’nde Hakan Yalçın Öztürk’ün styling’i ile yapılmış markanın yüzü ise Ahu Yağtu olmuştur.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger