Ballı Ayva Tatlısı

24 Temmuz 2009 Cuma0 yorum

Ballı Ayva Tatlısı

Malzemeler
4adet ayva
1adet elma
100gr kuru üzüm
4kaşık dövülmüş ceviz
4kaşık bal
8bardak su
6bardak şeker
tarçın

Yemek Tarifi
Bir tencerede suyu 5bardak şeker ile kaynatın. İçine soyup 2?ye böldüğünüz ve ortalarını oyduğunuz ayvaları atıp haşlayın. Elmayı rendeleyip üzüm, ceviz, şeker ve tarçınla hafif kavurun, harç olsun. Yumuşayan ayvaları sudan alarak fırın kabına yerleştirin. Ortalarındaki boşluğa hazırladığınız harçtan pay edin. 180derecede 10dk pişirip fırından alın soğusun. Servis ederken de balı üzerlerine gezdirin. Arzu ederseniz yanına kaymaklı dondurma çıkarabilirsiniz..

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger