ÇİLEKLİ TURTA

30 Temmuz 2009 Perşembe0 yorum

ÇİLEKLİ TURTA:




Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. Okullar kapanır kapanmaz önce istanbul'u sonra da canım memleketim İzmir'i fethettikten sonra Kayseri'ye isteksiz bir dönüş yaptık.Hele prenseslerim için çok zor oldu bu dönüş ve korkarım ki büyüdükçe de daha da zorlaşacak.İşte eskilerin dediği gibi doğduğun değil doyduğun topraklarda gönülsüz de olsa yaşamak zorundayız.
İzmir'de çileklerin sonuna yetiştik.Hemen enfes bir çilekli turta yaptım.Görüntüsüyle,tadıyla tam yaza layık bir tatlı.
Aşağıda verdiğim turta tarifini sadece çilekle değil istediğiniz her çeşit meyveyle yapabilirsiniz.Şeftali,kayısı,muz,kivi,nektarin canınızın çektiği tüm meyvelerle deneyebilirsiniz.


ÇİLEKLİ TURTA;
Malzemeler:

Turta Hamuru için:


*3 yumurta,
*1 su bardağı toz şeker,
*1 fincan su,
*1 fincan sıvıyağ,
*6 fincan un,
*1 paket kabartma tozu,vanilya.

Kreması için:
*1 paket krem şanti.

Üstü için:
*1 kg. çilek,

Jölesi için:
*2 bardak su
*6 adet çilek
*Yarım su bardağı toz şeker,
*3 yemek kaşığı mısır nişastası.

Yapımı:

Öncelikle turta hamuru için şekerle yumurtaları çırpıp,diğer malzemeleri ekleyelim.Karışımı piştikten sonra fazla kalın olmamasını sağlayacak bir tepsiye dökelim.Turta hamurumuz piştikten sonra yaklaşık 1 parmak kalınlığında olmalı.
Üst kreması için isterseniz 1 paket krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp kullanın ya da 1,5 yemek kaşığı nişasta,2 yemek kaşığı pirinç unu ,2 bardak süt ve vanilyayla bir krema hazırlayın.Evde varsa 4 yemek kaşığı labne peynirini de ekleyin.Bir öneri daha Dr. Oetker'in vaniyalı krem olesini de kullanabilirsiniz.Hazırladığınız kremayı turtanın üzerine güzelce yayalım.
Çilekleri saplarından ayıklayıp,yıkadıktan sonra 6 tanesi ayıralım.Bunlar jölede kullanılacaklar.Diğer çilekleri dilimleyelim.3 dilim uygun oluyor.Dilimlenen çilekleri kremasını sürdüğümüz turtanın üstüne dizelim.
Şimdi sıra jölesinde.6 çileği çatalla iyice ezip(rondodan da geçirebilirsiniz),2 bardak su,3 yemek kaşığı nişasta ve şekerle karıştırıp,koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirelim.Ocaktan alıp arasıra karıştırarak ılıtalım.Bu kendi yaptığımız jöleyi de çileklerin üzerini kaplayalım.İsterseniz üstüne biraz çikolata parçacıkları da serpiştirebilirsiniz.İşte enfes çilekli turtamız hazır,afiyetle sevdiklerimizle paylaşalım..
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger