Yemek: Islak Kek

30 Temmuz 2009 Perşembe0 yorum


Malzemeler:

- 4 Yumurta

- 3 Corba Kasigi Kakao

- 1 Su bardagi Sut

- 2 Su bardagi Seker

- 2,5 Su bardagi un

- 250 gr margarin

- 1 paket kabartmatozu

Hazirlanisi:

1 - Seker ve yumurtalari kar haline gelene kadar mikserle cirp

2 - Sutu, eritilmis ve sogutulmus margarini, kakaoyu ekle

3 - Son olarak kabartma tozunu ve unu ekle

4 - Karisimdan bir bardak kadar ayir

5 - Karisimi yaglanmis tepsiye dokerek onceden isitilmis firinda kisik ateste pisir.

Kek pisip pismedigini bir kurdan copu batirarak kontrol edelim, pistiyse firindan cikarip

ustunu kurdanla biraz delelim, sonrada ayirdigimiz karisimi ustune yayalim ve kapatilmis

ama ilik firinda biraz durduralim.

Soguyunca servis yapalim.

Ben bu keki ve peynirli poacayi kizimin dogum gununde kresteki bakicilarina yaptim,

cok hoslarina gitti.

Zaten kekler arasinda benim favorim bu kektir.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger