Yemek: Balkabagi Tatlisi

30 Temmuz 2009 Perşembe0 yorum

Balkabagi tatlisi

Malzemeler:

- 3kg Balkabagi

- 750gr Seker

Yapilisi:

Kabagimizin kabugunu soyuyoruz, sonra dilimlere ayiriyoruz (1-1.5 cm kalinliginda).

Bir tencerenin dibini bir sira kabak dilimlerimizden dizip ustune 2 avuc kadar seker

serpistiriyoruz. Ustune tekrar kabak dilimleri ve seker, bu islemi seker ve kabak bitene

kadar tekrarliyoruz.

Sonra tencerenin kapagini kapatip kisik ateste ocagin ustunde pisirmeye birakiyoruz,

suyunu saldiktan sonra orta dereceye getirip kaynatiyoruz, kabak dilimleri yumusayinca

bunlari bir tepsiye bosaltiyoruz (dikkat edin kaynar malzeme!) sonra yuksek ateste

firinda pisirmeye basliyoruz, bu asama damak tadina gore uzun veya kisa pisirilmeli.

Eger biraz serbetli seviyorsaniz daha uzun firinda birakin, yok biraz light olsun diyorsaniz

suyu suruba donmeden yani fazla koyulasmadan firindan cikarmak lazim.

Pistikten sonra sogutup ustune ceviz dokerek servis yapiyoruz, eger benim gibi sadece

balkabagin tadini seviyorsaniz ceviz eklemeden hemen yumuluyoruz :-)

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger