Fırında Sebzeli Patates Oturtması

25 Temmuz 2009 Cumartesi0 yorum


Fırında Sebzeli Patates Oturtması
Malzemeler .
*Tavuk
*1 su bardak
Bezelye
*1 adet havuç
*7-8 adet mantar
*1/2 Maydanoz
1 adet soğan
1 adet domates
*Tuz, karabiber
*1 çay bardağı zeytinyağı

*
Kaç kişilik yapılacaksa o kadar patates
*
2 su bardağı et suyu ya da su
*
1 çorba kaşığı biber salçası
(Not : Kıymalı da yapılabilir. Kıymalı yapılacaksa 250 gr kıyma, 3 küçük domates)

Hazırlanma Şekli
- Patatesleri soyup yarıdan kesin. Her birinin düz durması için altından ince bir kapak kesin.
- Ortalarını(bir çay kaşığı da olabilir.) sebze oyma bıçağı ile boşaltın. Patatesleri yıkayıp kurulayın.
- Az zeytin yağında 2-3 dakika kızartın.(isterseniz kızartmayabilirsiniz ) Kağıt havluya alın yağları süzülsün. Fırın tepsisine alın.
- Yağı tencereye koyun. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
- Küp küp doğranmış tavukları ilave edin.
- Bezelye, havuç, mantar soğanın içine koyarak kavurun.(kendi tarifi kıymayla yapılıyor.)
- Rendelenen bir domatesi, biber salçasını, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. -Harcı patateslerde oyduğunuz yere doldurun. Üzerine tavuk suyu dökün. Önceden ısıtılan fırın da 25 -30 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirin.
* No t: Kıymalı yapılacaksa, Soğan pembeleşene kadar kavrulur. Kıyma ilave edilir. Suyu çekene kadar kavrulur. rendelenen domatesler ilave edilir.patateslerin içine konur. Üzerine domates kesilir. Kapak olarak konur. Fırından çıkmadan önce üzerine bir dilim kaşar konur.

http://www.hobiblog.com/firinda-sebzeli-patates-oturtmasi/

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger