Karadeniz Isırgan Otu Çorbası

25 Temmuz 2009 Cumartesi0 yorum


Malzemeler

500gr taze Isırgan otu
1 baş sarımsak
1 bağ nane
1 çay bardağı
Mısır unu
2 adet pırasa
Tuz

Hazırlanışı;
*Pırasa çok ince doğranır. Az yağda kavrulur.
*Isırgan otu, sarımsak,nane karıştırılarak haşlanır. El blenderinle parçalanır. Püre haline getirilir.
*Mısır unu az bir su ile ezilir.

*Püre haline gelen karışımı ocağa konur. Kaynamaya başlayınca içine kavrulan pırasa eklenir. Kaynatılır.
* İçine ezilen mısır unu kaynarken ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Muhallebi kıvamına gelince indirilir.

Tabağa koyunca Karadeniz yöresinde sıcakken üstüne kaymak yada süt dökülerek yeniyor. Ben bu yemeği Ordu’lu olan bir arkadaşımdan aldım. Çok güzel oldu, deneyenlere afiyet olsun.

http://www.hobiblog.com/karadeniz-isirgan-otu-corbasi/#more-52

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger