Hangi Saç Modeli?

22 Temmuz 2009 Çarşamba0 yorum

Başka birinde gördüğümüz saç stilini kuaförümüze ısrarla tarif ettikten sonra, kesim sonrası ortaya çıkan görüntü çoğu zaman hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir.

Her insanın yüz şekli farklıdır; bu yüzden başkasında beğendiğimiz bir saç şeklini kendimizde uygulamaya karar vermeden önce ne tip bir yüz şekline sahip olduğumuzu belirlemeliyiz.
Yedi çeşit yüz stili vardır. Bunlardan kendinize uygun olanı belirleyerek ideal saç stilinizi bulabilirsiniz.


1-Yuvarlak Yüz
Yuvarlak yüz modeline hemen hemen her saç stili yakışır. Eğer görüntünüzde bir farklılık yaratmak istiyorsanız, önleri katlı bir saç modeli kullanılabilir. Eğer yüzünüzün daha ince görünmesini istiyorsanız uzun saç modellerini tercih etmelisiniz. Kısa saç modelleri genellikle yuvarlak yüz şekline sahip olanların yüzünü biraz daha geniş gösterir.

2-Kare Yüz
Kare yüz yapısı kişiye biraz sert bir görüntü sağlar. Bu görüntüyü yumuşatmak için omuz hizasında kesilen saç modelleri ya da yuvarlak modeller tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra eğer görünütde bir farklılık yaratılmak istenirse kahkül yada ön ve arkalara uygulanan katlı kesim oldukça hoş olabilir.

3-Dikdörtgen Yüz
Bu yüz şekli hemen hemen her tür saç kesimine uygundur. Kısa, uzun, dalgalı, kıvırcık ve düz olmak üzere her saç modeli bu yüz şekline yakışır. Eğer yüzünüzü biraz daha küçük gösteren bir kesim istiyorsanız omuza gelmeyecek uzunlukta bir kesim düşünebilirsiniz.

4-Enine Dikdörtgen Yüz
Bu yüz şeklinde yüzünüzü biraz uzatmak ver şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız uzun saç modelleri ya da saçınızda yukarlara verilecek volümlerle saçınızın biçimini dikdörtgen şeklinde kesimler vasıtası ile yüzünüzü inceltebilir ve yüz yapınızda birazda olsun değişiklikler yapabilirsiniz.

5-Ters Üçgen Yüz
Bu tip yüz şekillerinde farklı ve marjinal saç kesimleri uygulamak oldukça kolaydır. Çünkü surat yapısını tamamen değiştirebilen bir yüz şeklidir. Eğer yıllardır aynı saç modelini kullanmaktan sıkıldıysanız ve görüntünüzde değişiklik yapmak istiyorsanız, arkaları katlı, önleri uzun bir saç kesimi oldukça hoş olabilir.

6-Üçgen Yüz
Bu yüzü tipinde kişi saç şekline fazlasıyla dikkat etmelidir, çünkü “üçgen yüz” tipi kişiye yorgun ve özensiz bir görüntü sağlayabilir. Bu yüzden görüntüde modern ve pozitif bir etki sağlayacak saç modelleri tercih edilmelidir.

7-Baklava Yüz
Bu yüz biçiminde saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri uygulayabilirsiniz. Her saç modeli bu yüz modeline yakışır.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger