Oktay Usta'dan Ballı Lokma Tatlısı

17 Temmuz 2009 Cuma0 yorum

Malzemeler :
  • 3 su b. un
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 çorba k. toz şeker
  • Alabildiği kadar ılık su

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Balı için:

  • 4 su b. toz şeker
  • 2 su b. su
  • 1 dilim limon
  • 1 su b. bal
Hazırlanışı :

Lokma için karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Ununüzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Yaşmayanın üzerine ılık su ilave edin ve lokma hamurunu karıştırın ve güzelce yoğurun.Daha sonra lokma hamurunun üzerini streç film ile kapatıp mayalanmasını sağlayın.

Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynamaya bırakın.Şerbeti geniş bir kaba aktarın ve içine 1 su bardağı bal ilave edin.Şerbeti soğumaya bırakın.Başka bir tencereye sıvıyağı alın.Lokma hamurundan tatlı kaşığının ucu ile lokma hamurunu tencereye dökün ve kızartın.Lokmaları şerbete ilave edin.Şerbeti çeken lokmaları servis edin.
Oktay Usta'dan Ballı Lokma Tatlısı

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger