Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır

20 Ağustos 2009 Perşembe0 yorum

Malzemeler :
2 çorba kaşığı un
2.5 çay kaşığı nane
2.5 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
yarım çay kaşığı karabiber
1/4 kg kırmızı mercimek
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Ezogelin Çorbasının Yapılışı :


Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın. Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin. Sonra süzgeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın. Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın. Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın. Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger