içli Bulgur Pilavı YemeğininTarifi

29 Ağustos 2009 Cumartesi0 yorum

Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kg ince bulgur
1 yemek kaşığı tuz
2 Su bardağı su
4 çay kaşığı susam
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet rendelenmiş soğan
bir tutam nane ve kekik
1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı
Yağı tencereye koyduktan sonra soğan, susam ve kuş üzümü iyice kavrulur daha sonra bulgur konulur ve biraz karıştırdıktan sonra üzerine nane, kekik, pul biber, 1 yemek kaşığı Tuz koyulur. 2 su bardağı su koyulduktan sonra Suyu çekinceye kadar pişirilir, üzeri gazete kağıdıyla kapatıldıkdan sonra 20 Dakika dınlendirilir.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger