Kıymalı Taze Fasulye Yemeği

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

1 kilo taze fasulye

250 gram kıyma

1 baş soğan

2 yemek kaşığı domates ve biber salçası

sıvı yağ

tuz

sıcak su

Yapılışı :

Yıkanmış ve köşe uçlarından kesmiş olduğumuz taze fasulyeleri bir kere daha sudan geçirelim.

Sonra bir tencerede ince ince doğramış olduğumuz soğanı bir miktar sıvı yağda kavuralım. soğanlar kavrulmaya başlayınca içine 250 gram kıymayı atalım. Ve birlikte kavuralım. Sonra içine domates ve biber salçasını katalım. Yine kavurmaya devam edelim. Sonra içine taze fasulyeleri ilave edelim. Taze fasulyelerle birlikte kavurmaya devam edelim. Taze fasulyeler renk değiştirene kadar kavuralım. Kavruldukça kendini çekecektir taze fasulyeler. Dikkat edin yakmayın.

Sonra ayrı bir yerde kaynatmış olduğumuz sıcak suyu ve tuzunu ilave edelim. Kaynamaya bırakalım.

Not : kaynayan taze fasulyelerin suyu bitmek üzere ve hala taze fasulyeler sert ve kalınsa üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz. Soğuk su koymayın. Aynı sıcaklıkta olması gerekiyor.

Piştiğinden emin olduğumuz sırada ocağın altını kapatalım. Ocak üstünde dinlenmeye bırakalım. Sonra tabaklarımıza servis yaparak afiyetle yiyelim.

Not : İsterseniz taze fasulyelerin içine bir tane küp küp doğranmış ve kızartılmış patates ekleyebilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger