Patatesli Bezelye Yemeği

30 Ağustos 2009 Pazar0 yorum

Malzemeler :

2 tane orta boy patates

1 kutu konserve bezelye

1 baş soğan

1 adet sivri veya yeşil biber

1 tane havuç

1 yemek kaşığı salça

sıvı yağ

tuz

1 tane et veya tavuk bulyon

yeteri kadar sıcak su.

Yapılışı :

İlk olarak yıkadığımız patateslerin ve havuçların kabuklarını soyalım. sonra küp küp doğrayalım. Kızgın yağda kızartalım. Orta karar kızarması yeterli. Kızardıktan sonra kağıt havlunun üzerine koyun yağını emsin.

Sonra bir kutu konserve bezelyeyi suda şöyle bir yıkayalım. Tuzlu suyu aksın.

Sonra bir baş soğanı çok az bir yağda ince ince doğradığımız biberlerle birlikte kavuralım. Biber ve soğanlar kavrulunca üzerine salçayı koyalım. Salçanında kavrulmasını sağlayalım.

Sonra ayrı bir yerde ısıttığımız belirli miktardaki sıcak suyu soğanlı salçalı karışımın üzerine dökelim ve bir tane bulyon atalım.

Sonra içine bezelyeleri ve havuçları koyalım. Biraz kaynamaya başlasın. Çünkü, patatesler kızardığı için hafif pişmiştir, bezelyeler ve havuçlar patateslerden daha sert olduğu için ilk önce onları salçalı suya atalım. Biraz kaynasın. Daha sonra kızarttığımız patatesleri atalım. Tuzunu ayarlayalım. Ve orta ateşte pişirmeye başlayalım.

Bezelyeler yumuşayınca ve bezelyeli patatesli yemeğin suyu hafif koyulaşınca ateşten alalım. Yemeğin biraz dinlenmesini kendini çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.

Not : Ben patates ve havuçları kızartmayı tercih ediyorum. Sizler kızartmadan da yapabilirsiniz. Ama kızartamanın tadı gibi olmuyor, onu baştan söyleyeyim.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger