PASTANE KURABİYESİ

29 Ağustos 2009 Cumartesi0 yorum



PASTANE KURABİYESİ:
125 gr margarin
1 su b. sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
1 yumurta
1 çorba k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. mahlep
1 tatlı k. karbonat
alabildiği kadar un
üzeri için:
1 yumurta sarısı
çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Önce oda ısısında yumuşatılmış margarini elinizle iyice yumuşatın. üzerine sıvıyağ ,yumurta ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. üzerine bir miktar unu koyun. unun üzerine karbonatı, tuzu, şekeri ve mahlebi ekleyip alabildiği kadar unla yumuşak bir hamur yapın.Hamurdan parçalar kopartıp elinizle uzun çubuklar yapıp ikiye kıvırıp bükün. Bu miktardan yaklaşık iki tepsi çıkıyor. Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ılık servis yapın.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger