PAZILI BÖREK

29 Ağustos 2009 Cumartesi0 yorum


PAZILI BÖREK:
Hamuru için:
1 yumurta
1 çay b. zeytinyağı
1 çay b.süt
tuz
4,5 su b. un
alabildiği kadar su
iç harcı için:
1 demet pazı yaprağı
1 soğan
1 yumurta,
100 gr kaşar peyniri rendesi
50 gr dövülmüş fındık
üzeri için:
1 yumurta
50 gr kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
Bir kaseye un alınır. ortası havuz açılıp süt,zeytinyağı ve yumurta konur. alabildiği kadar su ile

hamur hazırlanır. ikiye ayrılır. üzeri streç filmle kaplanarak buzdolabında yarım saat

dinlendirilir.Bu arada iç malzemesi hazırlanır. pazıların yaprakları önce kaynar suya sonra

soğuk suya batırılır. Doğranan pazının içine yumurta kırılır. fındık ,küp doğranmış soğan ve

kaşar peyniri rendesi eklenir. tuz ve baharat eklenir. Hamurun yarısı açılır. Tepsiye serilen

hamurun üzerine harç serpilir. diğer hamur parçası da açılıp üzerine kapatılır. yumurta sarısı

sürülür ve kaşar peyniri rendesi serpilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger