Armutlu Kek

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Armutlu-kek

Malzemeler:

  • 3 adet armut ( mümkünse sert olanlarından)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Yapılışı:

  1. Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  2. Sıvı yağı, yoğurdu, Hindistan cevizi, zencefil ve tarçını ekleyip, 2-3 dakika daha çırpalım.
  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın.
  4. Armutları kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Hamurun içine katıp biraz karıştırın .
  5. Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim.
  6. Hamuru kalıba boşaltalım.
  7. 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık 40-45 dk.)
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger