Malzemeler:
Hamuru için;- 1 adet yumurta
- 1 cay bardağından az yoğurt
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
- 5 çorba kaşığı tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3.5 su bardağı un
- 3 adet elma(ya da yarım kilo kayısı
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 1 çorba kaşığı tarçın
- isteğe bağlı olarak ceviz, hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri üzeri için
Yapılışı;
- Yumurtayı,yoğurdu, tozşekeri, eritilmiş margarini ve sıvı yağını bir kabın içerisine katıp hepsi birbirine karışıncaya kadar karıştırıyorsun.
- Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu içine katıp; kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyorsun (ben 3 su bardağı kullandım).
- İçi için 3 elmayı rendeleyip, 3 yemek kaşığı tozşeker , tarçın ve dövülmüş cevizle karıştırın. ( Tercihiniz kayısıdan yana ise; önce haşlayın ve ezerek seker ve tarçınla karıştırın).
- Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir bölüm hamuru 24-26 çapında yağlanmış, unlanmış tepsiye yayın.
- Harcı üzerine dökün.
- Kalan hamuru biraz merdane yada elle düz bir zemin üzerinde açtırıp tepsinin üzerine yerleştirin.
- Her tarafını kapatması için elinizle tekrar bastırarak açtırın.
- 175 derecede 35 – 40 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder