MEYVALI PAY

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Meyvali_pay

Malzemeler:

Hamuru için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 cay bardağından az yoğurt
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
  • 5 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3.5 su bardağı un
İçi için;
  • 3 adet elma(ya da yarım kilo kayısı
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • isteğe bağlı olarak ceviz, hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri üzeri için

Yapılışı;
  1. Yumurtayı,yoğurdu, tozşekeri, eritilmiş margarini ve sıvı yağını bir kabın içerisine katıp hepsi birbirine karışıncaya kadar karıştırıyorsun.
  2. Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozunu içine katıp; kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyorsun (ben 3 su bardağı kullandım).
  3. İçi için 3 elmayı rendeleyip, 3 yemek kaşığı tozşeker , tarçın ve dövülmüş cevizle karıştırın. ( Tercihiniz kayısıdan yana ise; önce haşlayın ve ezerek seker ve tarçınla karıştırın).
  4. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir bölüm hamuru 24-26 çapında yağlanmış, unlanmış tepsiye yayın.
  5. Harcı üzerine dökün.
  6. Kalan hamuru biraz merdane yada elle düz bir zemin üzerinde açtırıp tepsinin üzerine yerleştirin.
  7. Her tarafını kapatması için elinizle tekrar bastırarak açtırın.
  8. 175 derecede 35 – 40 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger