BULGUR PİLAVI

20 Eylül 2009 Pazar0 yorum

Bulgurpilav
Malzemeler: (
4 kişilik )

  • 1.5 su bardağı iri bulgur
  • 1 çorba kaşığı tereyağ ( margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel yağ)
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet küçük patates
  • yarım çorba kaşığı salça ( yazın 1 adet domates rendesi de koyabilirsiniz)
  • yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • 2.5 su bardağı kaynak su
  • tuz

Yapılışı:

  1. Pilav tenceresinde soğan ve patatesleri yağda güzelce kavurun.
  2. Salçasını, bulguru ve kırmızı biberi ilave edip 3-4 dakika kadar da kavurun.
  3. Sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Suyunu çekince bir tahta kaşıkla pilavı güzelce bir karıştırın ve üzerini düzeltin. Kapağı kapalı bir şekilde 15 –20 dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger